blog

Pro Merchtem eist strenge normen voor appartementen

Pro Merchtem vindt dat de kwaliteitsnormen die het bestuur wil opleggen voor nieuwbouwappartementen niet ver genoeg gaan. Schepen David De Valck reageert dat nieuwbouw anders onbetaalbaar wordt.

Nele Larivière en Joris Verspecht (Pro Merchtem) dienden bezwaar in tegen de stedenbouwkundige verordening voor normen bij meergezinswoningen. “De minimale oppervlakte voor nieuwbouwappartementen moet bijvoorbeeld stijgen: 45 vierkante meter is veel te weinig”, zegt Verspecht. “Dit zal de wildgroei aan appartementen en dus de verstedelijking niet tegengaan. De nieuwbouwprojecten doen ook de parkeerdruk en mobiliteitsproblemen toenemen.” “We vragen ook meer aandacht voor de vergrijzing van de bevolking en personen met een handicap”, zegt Nele Larivière.

Volgens schepen David De Valck (Open VLD) kiest het college voor een gulden middenweg. “Merchtem telt een derde alleenstaanden met één inkomen. Met strengere normen wordt Merchtem het Knokke van de Rand. Wij kiezen voor een aanvaardbare mix tussen vraag en aanbod. Nieuwbouwprojecten hebben overigens ook een mix van kleinere en grotere appartementen.”

Deel dit bericht: