blog

Vertegenwoordigers PRO in administratieve bewaring na actie in de Kamer rond blanco stemmen

Om het standpunt omtrent blanco/ongeldige stemmers en thuisblijvers kracht bij te zetten, organiseerde PRO in de Kamer een stille, maar visuele actie, om de onzichtbare kiezer zichtbaar maken. Momenteel zitten zes vertegenwoordigers van PRO in administratieve bewaring.

PRO gelooft dat de oorzaak van blanco/ongeldig stemmen en thuisblijven ligt bij het gebrek aan degelijk en geloofwaardig bestuur. Daarom wil PRO dat de signalen van thuisblijvers en blanco/ongeldige stemmers ook vertegenwoordigd worden door lege zetels.

PRO ijvert voor een representatief parlement. Wanneer 10% van de kiezers niet of blanco stemt, moeten er maar 90% van de parlementsleden aangesteld worden. Zo worden partijen gestimuleerd om beter te werken, om zo de mensen achter die lege zetels te overtuigen volgende keer wél te stemmen.

PRO wil het blanco/ongeldig stemmen of thuisblijven niet promoten, maar vindt wel dat elke stem actief verdiend moet worden. Als burgerbeweging PRO is dit een van onze vele voorstellen om de politiek terug dichter bij de burger te brengen.

Voor meer informatie:
Sofie Lapière: 0486 49 88 09 • sofie.lapiere@ikbenpro.be

Deel dit bericht: