blog

VLAM Zemst spreekt steun uit voor PRO.

Op vrijdag 17 mei ontving VLAM Zemst Joris Verspecht van PRO, de Burgerlobby voor een infoavond rond politieke vernieuwing en burgerdemocratie.

In haar verwelkoming sprak Eerste Schepen Greta Lauwers haar sympathie en steun uit voor PRO.

Greta Lauwers: “Met VLAM Zemst hebben wij zo’n 25 jaar aan de weg getimmerd, om nu uiteindelijk zelf mee te kunnen besturen. Het verhaal van PRO doet mij erg denken aan onze beginjaren. Tegenwerking, te weinig aandacht in de media en dergelijke meer.

Ik heb dan ook bewondering voor het initiatief van PRO om lokale burgerlijsten te groeperen om zo ook mee te doen aan de federale en Vlaamse verkiezingen. Dat ze op enkele maanden tijd al zo’n 20 afdelingen hebben aangesloten, vind ik indrukwekkend.

Nu VLAM voor het eerst mee bestuurt in Zemst, hebben we eerlijk gezegd onze handen meer dan vol om het bestuur op de rails te krijgen. Spijtig genoeg zelfs té vol om nu actief mee te stappen in PRO.

Maar wij dragen hun initiatief een zeer warm hart toe en willen met overtuiging doen wat we wél kunnen om hen steunen. Onze mensen hebben PRO-bordjes en affiches opgehangen en bedelen flyers in onze gemeente.

Tot slot wens ik PRO nog heel veel succes én een schitterend resultaat op 26 mei. Wij roepen onze sympathisanten alvast op om hun stem aan PRO te geven!

Deel dit bericht: