blog

PRO sluit de campagne af in Leuven en Halle.

In Leuven sluit PRO de campagne af met een infoavond op 22 mei en op vrijdag 24 mei met een laatste marktbezoek tijdens de vrijdagmarkt op het Ladeuzeplein.
In Halle gaat nog een infoavond door op 23 mei en op zaterdag 25 mei wordt de campagne afgesloten tijdens de zaterdagmarkt op het Possozplein.

Joris Verspecht (Lijsttrekker Vlaams parlement – Vlaams-Brabant): “Het was een heel intense ervaring voor al onze mensen. Op enkele maanden hebben tijd hebben we onze beweging uitgebouwd tot wat ze nu al is én een stevige campagne in elkaar gebokst.

We mogen sowieso fier zijn op wat we gerealiseerd hebben. We groeperen nu al zo’n 20 lokale burgerpartijen. De interesse van andere burgerpartijen blijft groeien, dus we zitten nog maar aan het beginpunt. Met deze basis kunnen we verder uitgroeien tot een nationale burgerbeweging.

Leen Servranckx (Lijsttrekker Kamer – Vlaams-Brabant): “Over onze campagne mogen we meer dan tevreden zijn. We hebben ons in het straatbeeld, in de mate van het mogelijke, heel zichtbaar gemaakt naast de campagnes van de grote partijen. Onze communicatie hebben we zelf betaald, zonder belastinggeld. Uiteraard is dit een groot nadeel, tegenover de miljoenen euro’s die de traditionele partijen ter beschikking hebben. Maar het maakt ons wel authentiek!

We zijn er volop voor gegaan. In Vlaams-Brabant en Limburg hebben we zo’n 200.000 flyers en folders verspreid, naast honderden posters geplakt, raambordjes autostickers. En dit allemaal door onze kandidaten en vrijwilligers, die elk uurtje vrije tijd hebben opgeofferd om dit te verwezenlijken.

Gilbert Jonkers (Lijsttrekker Vlaams parlement – Limburg): “Bij gebrek aan financiële middelen en aandacht in de media, moesten we heel creatief handelen. Daarom hebben we in Limburg de wekelijkse markten en evenementen gebruikt om heel zichtbaar aanwezig te zijn, met PRO-fietsen, een PRO-bestelwagen en ook met Rosita, onze trouwe PRO-pony (lacht).

Yves Bruggeman (Lijsttrekker Kamer – Limburg): “Ik hoop dat ook onze boodschap is overgekomen, want daar draait het uiteindelijk om: we willen de politiek terug op mensenmaat brengen én de mensen échte inspraak geven in het beleid. We verdienen het eigenlijk om beloond te worden, niet alleen voor onze campagne, maar ook voor onze heel oprechte doelstellingen. Maar dat ligt in handen van de kiezer, deze zondag.

Afspraak:

Leuven: La Royale, Martelarenplein 6, 3000 Leuven op woensdag 22 mei 2019 van 20:00 tot 22:00.
Halle: Centrum Onze-Lieve-Vrouw Halle, Ninoofsesteenweg 7, 1500 Halle op donderdag 23 mei 2019 van 20:00 tot 22:00.

Deel dit bericht: