blog

OPEN BRIEF: Interviewtje doen op VRT NWS? Nee, bedankt!

Al maanden voeren wij een campagne waar we fier over zijn … op de straat, op sociale media. Met folders, raambordjes, autostickers, posters … en vooral met nieuwe en goede ideeën. Al maanden doet onze openbare zender VRT NWS zijn uiterste best om ons en andere nieuwe bewegingen dood te zwijgen. Over onze ideeën werd gesproken, over ons niet.

Tot vandaag! Onze Joris Verspecht kreeg een telefoontje van VRT NWS. PRO was de eerste “kleine” partij aan wie ze het aanbod wilden doen voor een TV interview … op VERKIEZINGSDAG. Al onze inspanningen om opgemerkt, gehoord en gezien te worden … eindelijk beloond … wanneer het te laat is!

Onze intensieve, professionele, constructieve en zelf betaalde campagne en onze waardevolle ideeën werden door VRT NWS beloond met: 5 minuten in De Ochtend (4 april van 6u10 tot 6u15), 2 artikeltjes op de VRT website, één vermelding van het woord “PRO” door Phara de Aguirre op Radio en 1 gezamenlijk artikeltje over alle nieuwe partijen, onder de denigrerende titel: “Dit zijn de politieke kandidaten waar u waarschijnlijk nog nooit van hoorde”. In de stemtest werden we niet opgenomen, in het overzicht voor de lijsttrekkers per provincie is geen plaats.

Vergelijk dit met de … zeg maar … “tsunami” aan duiding en opinie die de traditionele partijen zomaar toegeworpen kregen.

PROficiat Phara, Bart, Ivan, Lieven, Lisbeth, Tim en vele andere VRT-coryfeeën. Jullie zijn er alweer in geslaagd om de “PARTIJ”digheid van de openbare zender aan te tonen. Nieuwe initiatieven worden geboycot, terwijl de traditionele partijen elke dag urenlang een forum krijgen voor talloze “debatten”, loze beloftes, halve en hele leugens, polarisaties, vijandigheden, verdachtmakingen, desinformatie, fake news en zelfs Ketnet-dansjes. De macht van de traditionele partijen wordt dankzij de openbare zender weer voor vijf jaar netjes in stand gehouden.

Dus, “beste” VRT NWS … interviewtje doen nadat iedereen al gestemd heeft? Nee bedankt!

We roepen onze collega’s van de andere burgerlijsten en nieuwe initiatieven op om VRT NWS op dezelfde manier te bedanken voor hun falen als openbare zender. Wij rekenen op de burger om ons te steunen, ook wanneer de openbare zender jammerlijk heeft gefaald in zijn voornaamste taak: objectief, neutraal en volledig informeren.

Joris Verspecht en Leen Servranckx, namens alle PRO-kandidaten en sympathisanten.

Deel dit bericht: