blog

Gezocht bij VRT-nieuwsdienst: vinger om aan de pols te houden

Wel, wel, wel … kijk nu eens wie er – schoorvoetend – begint toe te geven dat ze het qua politieke berichtgeving “misschien niet écht goed heeft aangepakt”. Onze openbare omroep VRT, waar het stilaan begint te dagen dat zij een héél groot aandeel hebben in het groot maken van de extreme partijen en de onmogelijke verkiezingsuitslag die nu (en nog heel lang) op de onderhandelingstafel ligt.

Het besef dat ze fout waren is positief, de analyse laat nog steeds te wensen over. Vlaams Belang is “misnoegd”, maar dat hoeven ze helemaal niet te zijn. VRT heeft het succes van zowel extreem-links als extreem-rechts (on)deskundig in de hand gewerkt.

Dat de kiezer zijn buik vol had van het boeltje dat de traditionele partijen er al jaren van maakten, daarvoor waren geen studies nodig, dat gevoel leefde óverduidelijk. Maar ondanks het veelvuldig aandringen van de burgerpartijen, die een meerwaarde én positief alternatief konden vormen voor de politieke malaise, koos de VRT ervoor om extreem-links en extreem-rechts uitgebreid in de aandacht te brengen, met het intussen bekende resultaat.

Shame on you, VRT, voor hoe fout jullie het hebben aangepakt. Shame on you, VRT, omdat jullie blijkbaar nog steeds niet beseffen dat hét “positief alternatief” én de toekomst van de politiek/de politiek van de toekomst ligt bij inspraak van de burger, iets waarvoor enkel de onafhankelijke burgerbewegingen ijveren.

Lees het artikel in De Standaard: 

https://www.standaard.be/cnt/dmf20190717_04514351?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=dso&utm_content=article&utm_campaign=seeding&fbclid=IwAR2RJLo0suQVFLbQwNGWdDD1_uyw_aulbv3l2P72lch3NuTT4OvsExOWcFg

Deel dit bericht: